10 Curiozitati Despre Ursi Panda Trebuie Să Știe

Toată lumea îi iubește: va fi, deoarece pentru o lungă perioadă de timp au fost o specie în pericol de dispariție care trebuie protejate, pentru a forma lor rotundă și moale, sau din cauza imaginii lor leneș, lipsit de tact și confortabil: panda în ochii noștri este într-adevăr un concentrat de sensibilitate și bunătate. Dar cât de mult știi cu adevărat despre ei și obiceiurile lor? Aici apoi zece întrebări pentru a le cunoaște mai bine, care dezvăluie caracteristicile cele mai curioase ale acestor animale drăguț, atât de prezente în imaginația noastră, dar atât de timid și singur să fie foarte greu de observat, chiar și în habitatul lor natural.

1. De ce are pete panda?

Blana perceputa, una dintre trăsăturile distinctive ale panda gigant, are o dublă funcție în natură. Primul este să se amestece în mediul înconjurător, în special în timpul iernii: de fapt, panda, hrănire aproape exclusiv bambus, nu își poate permite să hiberneze în timpul lunilor mai reci, așa că trebuie să rămână activi pe tot parcursul anului. A doua funcție este de a comunica cu alte animale urechi intunecate sperie de animale de pradă și să inspire frica lor, in timp ce petele din jurul ochilor sunt folosite pentru a recunoaște fiecare dintre același tip.

2. Ce mănâncă panda? ? Și cât de mult

Un panda cântărește, în medie, între 75 și 135 kg și are un apetit insațiabil cu adevărat: cred că de a mânca 12 până la 16 ore pe zi, să-l hrănească și să servească 12,5 kg de bambus în fiecare zi. Probabil că aceasta este o sumă de înregistrare poo: până la 30 kg într-o singură zi

Spre deosebire de ursi noastre, cu ursii panda de evolutie au devenit aproape de fapt, complet vegetarian dieta lor este compus din 99! % de bambus, ușor pentru ei de a găsi munții din China în care trăiesc și de a colecta, grație unui al șaselea deget prezente pe picioarele din față în acest scop.

3. Cât de multe specii de ursi panda există în lume?

În plus față de panda alb-negru (numit „panda gigant“) există un alt panda numit „Panda mai mic“, din cauza dimensiunii sale mici sau „panda roșu“ pentru culoarea robei, foarte asemănătoare cu cea a unei vulpe. În China, de fapt, acest mic panda este de asemenea, numit firefox : Acest nume a inspirat simbolul Mozilla Firefox , programul pe care mulți dintre voi folosi pentru a naviga pe Internet !

4. Cât timp poate un panda?

ursii panda din sălbăticie au o speranță de viață cuprinsă între 15 și 20 de ani, în timp ce se ridica la 30 de ani pentru exemplare în captivitate.

5. ? Deoarece ursii panda sunt călire

acum toată lumea știe: panda este una dintre speciile cele mai expuse riscului de dispariție, atât de mult încât imaginea sa a devenit un simbol al WWF, organizația globală de conservare a naturii, habitatelor și speciile pe cale de dispariție. Dar vina nu este numai dificultatea de cuplare, dar, ca întotdeauna, de asemenea, este omul care, defrișările habitatul său natural, forțând ursii panda pentru a călători în locuri periculoase pentru el în căutarea hranei și o face chiar mai dificil pentru specimenele de sex masculin ajung la potențialii tovarăși.

6. Pandele sunt periculoase pentru oameni?

Este necesar să se creadă că, în ciuda aspectului lor delicat și ciudat, pandele sunt încă urși, chiar dacă sunt în miniatură. Ei au, de fapt, o mare forță fizică dată de tonajul lor: nu va fi agil si vioi, dar cu siguranță sunt masive și flexibile, și au un maxilar obicei data robustețea de mestecat bambus (o planta dur), care face muscatura lor cel mai puternic din ceea ce a unui lup.

7. Care este caracterul panda

panda este un animal foarte solitar: masculii folosesc simțul mirosului foarte dezvoltat pentru a sta departe de alții în același sex, și exploata-l pentru a găsi femelele să se împerecheze cu timpul sezonul iubirii.

8. Când panda a fost descoperit?

Panda a fost cunoscut în Occident în 1869, când un misionar francez donat Muzeului de Istorie Naturală din Paris blana de un panda specimen de date lui de catre un vanator. De atunci, fascinat de această raritate vânători exotice și colportori, noi animale la zoo a intrat în munții înalți între China și Nepal, cu intenția de a se retrage unele dintre ursi panda pentru export în întreaga lume. Până în 1949 exporturile au fost strict reglementate.

9. Care sunt obiceiurile sexuale ale pandelor?

Una dintre cauzele pericolului de dispariție a pandelor este obiceiurile lor sexuale foarte speciale. Faptul femele Panda accepta numai de sex masculin în cele trei zile ale anului precedent ovulației și dacă el ratează șansa lui de a acoperi, va avea mai multe ocazii, până în anul următor. De asemenea, în cazul în care asocierea este de succes, femela dă naștere, după 5 luni de gestație, până la trei pui din care, de obicei, doar supraviețuiește.

10. Stiati ca toti ursii panda din captivitate aparține guvernului chinez?

Indiferent de grădina zoologică sau o parte a lumii în care trăiesc, existente toate ursi panda de pe glob sunt deținute de guvernul chinez. China oferă panda împrumutate alte țări pentru perioade variind de până la zece ani (la prețuri foarte ridicate!) Ca obiective turistice, și nu numai, dar fiecare catelus născut în timpul perioadei împrumutului este deținut de guvernul chinez.

A Se Vedea, De Asemenea,